четвер, 24 жовтня 2019 17:48

Понад 7 млн грн: лікарі та бандити крали гроші військових із інвалідністю

Понад 7 млн грн: лікарі та бандити крали гроші військових із інвалідністю
У Тернопільській та Київській областях бандити з лікарями крали гроші військових з інвалідністю. Фото - Укрінформ

Правоохоронці викрили схему привласнення мільйонів гривень, призначених для учасників бойових дій і військових. До афери можуть бути причетні лікарі.

Бандити діяли на Тернопільщині та Київщині, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

"Підозрювані шляхом обману учасників бойових дій незаконно заволоділи бюджетними коштами - виплатами одноразової грошової допомоги у разі настання інвалідності - у великих розмірах. До своєї схеми, ймовірно, вони залучали посадових осіб лікувальних закладів із метою виготовлення відповідних медичних документів про настання інвалідності", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники отримували відкати з ремонтних робіт

Правоохоронці задокументували близько 20 епізодів привласнення фінансової допомоги, внаслідок чого лише упродовж 2018-2019-х державі завдано збитків на суму понад 7 млн грн.

За результатами проведених обшуків на території Тернопільської та Київської областей виявлено і вилучено понад 200 тис. грн і близько $6 тис., банківські картки учасників бойових дій. Досудове розслідування триває.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження через ймовірне розкрадання коштів під час будівництва табірного містечка на території полігону "Широкий лан" на Миколаївщині. Йдеться про 37 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Понад 7 млн грн: лікарі та бандити крали гроші військових із інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі