субота, 25 березня 2023 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща значно збільшить виробництво боєприпасів для України

Польща значно збільшить виробництво боєприпасів для України
Польський завод Dezamet значно збільшить виробництво боєприпасів, які відправлятимуть до України, сказав прем'єр Матеуш Моравецький. Фото: Getty Images

Польський завод Dezamet значно збільшить виробництво боєприпасів, які відправлятимуть до України.

Зокрема, на заводі збудують нові технологічні лінії для виробництва боєприпасів, гроші для яких дає Євросоюз. Про це в інтерв'ю RMF сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Цей завод може розраховувати не лише на нові замовлення, а й на європейські гроші. На цьому заводі та в інших місцях у Польщі ми побудуємо нові технологічні лінії для виробництва боєприпасів. Зазвичай це займає трохи більше часу. На цьому заводі ми намагатимемося максимально швидко збільшити виробництво з огляду на те, що там є люди, є компетенції, є вже наявні технологічні лінії", – сказав Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі звинуватили Німеччину у недостатній допомозі Україні

У зв'язку з цим 27 березня завод Dezamet SA відвідає європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Моравецький зазначив, що на сьогодні потужність заводу Dezamet надто мала, порівнюючи з потребами в боєприпасах, що виникли.

За його, щодня українці використовують від 2000 до 6000 снарядів, а росіяни – від 20 000 до 60 000.

Польський прем'єр повідомив, що 23 березня довго розмовляв із канцлером ФРН Олафом Шольцом, зокрема – про боєприпаси для України.

"Він сказав мені, що хоче, щоб дві найбільші приватні компанії змогли якнайшвидше розпочати збільшення виробництва боєприпасів, у цьому випадку – за підтримки німецької держави. Ми хочемо зробити те саме", – сказав Моравецький.

23 березня країни ЄС остаточно ухвалили рішення передати Україні мільйон 155-мм снарядів, боєприпасів "земля-земля" упродовж 12 місяців.

Країни також можуть об'єднатися для спільної закупівлі ракет за запитом України.

Загалом до цієї угоди вже приєдналось 20 країн. Проти, поки що, висловлюється Угорщина.

Зараз ви читаєте новину «Польща значно збільшить виробництво боєприпасів для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі