четвер, 26 січня 2023 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща хоче, щоб танки передали Україні якнайшвидше ‒ Блащак

Польща хоче, щоб танки передали Україні якнайшвидше ‒ Блащак
У Європі нині є близько 2 тис. танків Leopard 2. Фото: pravda.com.ua

Польща намагатиметься прискорити процес передачі міжнародною коаліцією танків Україні.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак провів переговори зі своїми колегами з США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом щодо створення широкої коаліції країн для передачі танків Україні. Про це Блащак розповів в ефірі Польського радіо.

За словами польського міністра, в Європі нині є 2 тис. танків Leopard 2, відтак "формування коаліції триває дуже складно". Він також наголосив, що позиція Німеччини щодо передачі озброєння Україні поступово змінюється, хоча не так швидко, як хотілося б.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони можуть стати "брудно-ядерною бомбою": в РФ відреагували на передачу Україні танків Leopard

"Я продовжуватиму заохочувати та переконувати наших партнерів, з якими ми нещодавно говорили в Рамштайні, щодо створення цієї коаліції. Зокрема міністра Пісторіуса. Ми розраховуємо, що ця концепція буде реалізована якнайшвидше", – наголосив Блащак.

Він також запевнив, що Варшава зберігатиме "високу динаміку" у процесі передачі танків.

"Польща була, є і буде двигуном підтримки України, а Німеччина – гальмом. Можливо, це гальмо трохи послабили вчора", – наголосив Блащак.

Він додав, що російський диктатор Володимир Путін не приховує своїх планів. Якщо він переможе в Україні, то піде далі. Тому Польща робитиме все можливе, щоб не допустити "створення цієї російської імперії".

Уряд Німеччини 25 січня оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Також видав дозвіл на реекспорт іншим країнам.

Для початку Німеччина передасть Україні роту танків Leopard 2 – 14 бронемашин зі складів Бундесверу. Загальна мета Німеччини – швидко зібрати для України два танкові батальйони.

Зараз ви читаєте новину «Польща хоче, щоб танки передали Україні якнайшвидше ‒ Блащак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі