четвер, 23 серпня 2012 14:26

Спіймали можливих "творців" унікального тунелю контрабандистів на Закарпатті

Спіймали можливих "творців" унікального тунелю контрабандистів на Закарпатті
Тунель проходив через кордон. Фото: ntv.ru

Співробітники Служби безпеки України затримали в Криму двох жителів Закарпатської області, підозрюваних у причетності до будівництва і роботи підземного тунелю через українсько-словацький кордон, за яким здійснювалася контрабанда сигарет.

Як повідомляє прес-центр СБУ в четвер, йдеться про тунель, який виявили 18 липня.

20 липня слідчий відділ УСБУ в Закарпатській області порушив кримінальну справу за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та здійснення незаконного придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 204 КК України).

У ході розслідування були отримані докази причетності до цієї протиправної діяльності двох місцевих жителів, 1967 та 1975 р.н., які переховувались від слідства.

На підставі зібраних матеріалів чоловіки були оголошені в розшук як обвинувачені за ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів) та ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власником будинку, з якого вів тунель за кордон, є відомий на Закарпатті бізнесмен

21 серпня розшукуваних затримали співробітники СБУ у місті Євпаторія в орендованому ними будинку.

В даний час зловмисники перебувають під вартою. Ведеться слідство.

Як повідомлялося, 18 липня на словацько-українському кордоні правоохоронці Словаччини виявили тунель, через який здійснювалася контрабанда товарів. Українські прикордонники та співробітники СБУ знайшли вихід з тунелю на українській території, в 70 м від інженерних прикордонних споруд, біля яких без будь-яких дозволів розміщена приватна садиба. Виявлено також вагонетки, за допомогою яких з території України до Словаччини незаконно перевозили сигарети.

Крім того, в середині співробітники управління СБУ в Закарпатській області виявили в с. Малі Селменці Ужгородського району підземний тунель, який проходить через українсько-словацький держкордон.

 

Зараз ви читаєте новину «Спіймали можливих "творців" унікального тунелю контрабандистів на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі