понеділок, 13 лютого 2017 13:18

Пограбували чиновників, які відають бурштиновими землями

Пограбували чиновників, які відають бурштиновими землями

Сьогодні вночі пограбували Олевське відділення Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

Зі старої будівлі злочинці викрали системний блок, два монітори, носії інформації та інші технічні засоби, повідомляє депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук.

"Щодо документації - тривають невідкладні слідчі дії щодо виявлення можливого викрадення документів. Цікаво, що Олевський земельний відділ - єдиний в області, який не встигли реорганізувати в структуру Держгеокадастру. Чомусь мені знається, що зловмисники шукали не комп'ютерну техніку, а дорогоцінну інформацію, яка може стати у пригоді в багатому на бурштин районі", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові захищатимуть Житомирщину від "бурштинової війни"

Олевський район часто фігурує в повідомленнях про незаконний видобуток сонячного каміння. В районі постійні розбірки між місцевими та приїжджими копачами. Під час останньої облави поліції та СБУ вилучили півтонни коштовного каміння та зброю.

У ніч проти 16 січня в місті Олевськ на Житомирщині невідомі зі зброєю напали на місцевих. Вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо - жителі Олевського району, троє - зі Львова. Один приїжджий помер у лікарні. Сутичку пов'язують з нелегальним видобутком бурштину. 12 працівників поліції Житомирської області притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Пограбували чиновників, які відають бурштиновими землями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі