четвер, 15 вересня 2022 08:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Підтвердження звільнення Киселівки на Херсонщині ще немає – ISW

Підтвердження звільнення Киселівки на Херсонщині ще немає – ISW
Українські військові поки не підтвердили факт звільнення від російських окупантів Киселівки на Херсонщині. Фото: google.com.ua/maps

Українські військові поки не підтвердили факт звільнення від російських окупантів Киселівки на Херсонщині.

Немає також жодних візуальних доказів взяття села, повідомляє у звіті на ранок 15 вересня американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що українські військові джерела 14 вересня зберігали оперативне мовчання щодо ситуації на Херсонщині. А російські пропагандисти спростовували повідомлення про просування ЗСУ в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували втрати Росії на Херсонщині за два тижні

"Українські військові повідомили, що удари ЗСУ постійно підривають зусилля росіян з ремонту Каховського мосту через Дніпро й зробили непрохідним Дарівський понтонний міст через Інгулець", – ідеться в повідомленні.

Українські сили продовжують обстрілювати російські переходи поблизу Антонівки й російські колони.

Про те, що Збройні сили України звільнили село Киселівка в Херсонській області 14 вересня повідомив голова Херсонської облради Олександр Самойленко в ефірі телемарафону. За його словами, були також завдані удари по окупантах у Новій Каховці, Голій Пристані й інших містах.

Напередодні аналітики Інституту вивчення війни припустили, що росіянам довелося відступити від Киселівки, що за 15 км від обласного центру.

Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ навколо Херсона, оскільки це останній великий населений пункт уздовж шосе E58 і залізничної лінії між поточними українськими позиціями й крайньою частиною Херсона – Чорнобаївкою.

Зараз ви читаєте новину «Підтвердження звільнення Киселівки на Херсонщині ще немає – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі