понеділок, 06 листопада 2023 23:06

Подарували гранату на день народження: помічник Залужного загинув від нещасного випадку - МВС

Подарували гранату на день народження: помічник Залужного загинув від нещасного випадку - МВС
Помічник Залужного Геннадій Частяков загинув від нещасного випадку. Фото: Укрінформ

Міністерство внітрішніх справ провело першочергові слідчі дії і повідомило перші обставини загибелі помічника Валерія Залужного.

У загиблого майора Геннадія Частякова був день народження, на який йому хтось з колег подарував ящик з гранатами, повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Коли прийшов додому, одразу почав демонструвати один із боєприпасів синові.

"Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух", - написав Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинув Юрій Глодан, родину якого вбили російські терористи

В квартирі поліція знайшла ще п'ять таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Також поліція вже знайшла колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще дві аналогічні гранати.

"Закликаю не поширювати неофіційну інформацію. Досудове розслідування триває, дочекайтеся офіційних висновків слідства", - написав Клименко.

6 листопада у результаті підриву невідомого вибухового пристрою у селі Чайки на Київщині загинув військовий майор Геннадій Частяков, який працював помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Його 13 річний син тяжко поранений, його госпіталізували.

Залужний вже відреагував на трагедію. Назвав це невимовним болем і важкою втратою для Збройних сил України і для нього особисто.

Зараз ви читаєте новину «Подарували гранату на день народження: помічник Залужного загинув від нещасного випадку - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі