четвер, 28 грудня 2023 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому повітряні тривоги через зліт російських МіГів можуть бути короткими - Ігнат пояснив

Чому повітряні тривоги через зліт російських МіГів можуть бути короткими - Ігнат пояснив
В Україні оголошують повітряну тривогу під час злету російських винищувачів МіГ-31К. Фото: ukr.radio

Повітряні тривоги, які останнім часом оголошують в Україні через зліт російських винищувачів МіГ-31К, стали короткими.

Причиною можуть бути тренувальний зліт-посадка літака або переліт на інший аеродром. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"МіГ-31К кожен день злітає і випробовує нашу нервову систему. І не лише випробовує систему. Йдеться ж про реальну небезпеку. Небезпеку того, що вони можуть застосувати "гіперзвукову", як вони називають ракету "Кинджал" Х-47М2", - сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк прокоментувала загрози на Новий рік

Разом з тим, за його словами, нехтувати тривогою не потрібно, адже небезпека існує. Росія має великі запаси "Кинджалів". Ігнат також розповів, що джерела в розвідці намагаються якомога більше отримати інформації про те, чи становить зліт МіГа небезпеку.

"Загалом МіГ-31 міг здійснити зліт, облетіти по колу десь там в районі аеродрому та сісти. Тобто відпрацювати зліт-посадку. Такий собі тренувальний політ міг бути. Але кожен тренувальний політ може стати й не тренувальним. Він може виконати завдання. Можливо, це другий варіант, МіГ просто здійснює переліт на інший аеродром. Тобто через перебазування теж можуть бути такі короткі тривоги", - додав Ігнат.

Росіяни зменшили авіаційну активність та використання авіаційних бомб після того, як українські Збройні сили збили одразу декілька російських винищувачів Су-34 на півдні країни.

Зменшення кількості ударів російських планерних бомб на Херсонщині може дозволити ЗСУ вільніше діяти у ближніх тилових районах, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Чому повітряні тривоги через зліт російських МіГів можуть бути короткими - Ігнат пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі