четвер, 01 серпня 2019 18:10

Побиття копа у Києві: скандального бізнесмена-боксера виправдали

Побиття копа у Києві: скандального бізнесмена-боксера виправдали
Підприємця та віце-президента Федерації боксу Києва Миколу Щура звинувачували в побитті столичного поліцейського. Суд чоловіка виправдав. Фото - Громадське

Київський апеляційний суд визнав законним виправдувальний вирок віце-президенту Федерації боксу Києва, бізнесмену Миколі Щуру. Його обвинувачували у побитті поліцейського.

На думку суду, Щур не цілеспрямовано вдарив поліцейського, а просто відмахнувся. Таким чином, суд не угледів прямого умислу в діях обвинуваченого. Про це йдеться в постанові суду.

Донеччанин Щур 2 січня позаторік у приміщенні Оболонського райвідділу поліції Києва вдарив в обличчя патрульного поліцейського, який затримав автомобіль. За словами підсудного, він прибув до райвідділу, щоб дізнатися обставини інциденту, а поліцейські почали по-хамськи з ним спілкуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пляшкою по голові. Побиття поліцейського натовпом у Києві потрапило на відео

Підкреслив, що поліцейські першими почали його бити ногами і руками, а потім вдягнули кайданки. За деякий час із нього зняли наручники і поліцейський йому заявив, що Щур його побив.

10 травня 2018-го суд першої інстанції визнав його невинуватим і виправдав у зв'язку з недоведеністю складу злочину. Прокуратура не погодилася з цим і подала апеляційну скаргу.

За замах на поліцейського 7 чоловіків отримали підозри. Напад стався біля одного із відділень Приватбанку в Оболонському районі столиці. Компанія молодих людей розпивала спиртні напої, голосно лаялася, чим порушувала громадський порядок. Із метою припинення протиправних дій молодиків поліцейський, який проходив неподалік, зробив зауваження. У відповідь зловмисники, серед яких було двоє неповнолітніх, накинулися з кулаками на працівника поліції.

Зараз ви читаєте новину «Побиття копа у Києві: скандального бізнесмена-боксера виправдали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі