неділя, 30 січня 2011 12:56

По демонстрантах у центрі Каїра стріляли снайпери

По демонстрантах у центрі Каїра стріляли снайпери

У центрі Каїра з будівлі МВС снайпери вели вогонь по демонстрантах, передає телеканал "Аль-Джазіра".

За інформацією телестанції, маніфестанти піддалися інтенсивному снайперському обстрілу, коли намагалися прорватися до міністерства. Як відомо, серед них є загиблі.

Раніше надійшла інформація про те, що в Каїрі знову горить будівля штаб-квартири правлячої Національно-демократичної партії (НДП). При цьому, як повідомляє катарський телеканал "Аль-Джазіра", ніяких дій з її гасіння не робиться.

Перший раз висотна будівлю НДП, розташовану на набережній Нілу в самому центрі єгипетської столиці, було підпалено в п'ятницю, а потім піддано розграбуванню мародерами. На кадрах, показаних в прямому ефірі, було видно, як люди виносили з охопленої вогнем багатоповерхівки меблі, електроприлади та інші речі. У відносній близькості від штаб-квартири НДП знаходиться всесвітньо відомий Національний музей Єгипту.

В аеропорту Каїра накопичилося більше трьох тисяч осіб. В основному це ті, хто прилетів, але не зміг виїхати з аеровокзалу через комендантську годину. А також ті, хто навпаки не зміг полетіти - деякі рейси затримуються або скасовуються.

Єгипетський уряд закрив у Єгипті міжнародну арабомовну новинну мережа "Аль-Джазіра", передає в неділю британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі з посиланням на єгипетське державне агентство новин.

"Аль-Джазіра"докладно висвітлювала антиурядові виступи в країні.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «По демонстрантах у центрі Каїра стріляли снайпери ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі