четвер, 27 січня 2011 12:04

Влада Єгипту "душить" революцію: вбивства, арешти, блокування мобільних (ФОТО)
13

Фото: Reuters

У Єгипті заарештували не менше тисячі учасників акцій протесту, повідомляє 27 січня Agence France-Presse з посиланням на представників влади. Раніше було відомо про 700 заарештованих учасників антиурядових виступів.

Організатори демонстрацій висловили намір продовжити акції протесту в різних містах, включаючи Каїр і Суец, які почалися у вівторок. Основна вимога протестуючих - відставка президента Хосні Мубарака, який перебуває при владі вже майже три десятиліття.

У цілому за два дні протестів загинули шестеро людей, серед них є як поліцейські, так і демонстранти. Сотні людей постраждали.

Щоб позбавити організаторів можливості спілкуватися, влада обмежила доступ до соціальної мережі Facebook, сервісу мікроблогів Twitter, а також блокує мобільні телефони. Вуличні акції офіційно заборонені.

Народні протести в Єгипті в пресі порівнюють з подіями в Тунісі, де виступи опозиції призвели до перевороту і повалення президента Зін ель-Абідін Бен Алі, який правив країною більше 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Влада Єгипту "душить" революцію: вбивства, арешти, блокування мобільних (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі