середа, 10 квітня 2013 17:04

Північ Львівщини потерпає від паводку
10

Фото: Фото: Євгена Борісова

Сокальський район Львівської області страждає від підняття рівня води у водоймах й затоплення полів та дворів.

"8 квітня їхав зі Львова на Волинь, - розповів Назар Христич. - У мене машина — джип. Але у Великих Мостах дорога настільки жахлива, що вирішив поїхати не центральної дорогою, де півметрові ями й горби, а попід річку. Так вода настільки піднялась у річці, що затопила ту дорожку й довелось назад підійматись на головний напрямок".

У вівторок після обіду їдемо оглянути що твориться на Сокальщині. Падає невеликий дощ.

Від Львова до Жовкви з траси майже не видно наслідків танення снігів. Лише біля Великого Дорошева одне поле перетворилось на велике озеро де гуляють лелеки. У місті Великі Мости Річка Рата розлилася на прибережній території затопивши дерева й городи.

Ближче до Червонограда поля перетворились на суцільні озера. Подекуди вода впритул підходить до дороги, а в деяких місцях навіть заповнює ями. У Селі Межиріччя вода затопила двори приватних будинків й подекуди ледь не затікає у будинки. У самому Червонограді річки Солокія та Західний Буг позатоплювали дачі городян, подекуди затопили й подвір'я біля житлових будинків.

"У нас є місце біля річки де завжди гуляють люди, - розповідає місцевий Роман Козиняк. - Там над Бугом є натяжний місток, то зараз лише вершечки стовпців видно".

У ДСНС кажуть, що рівень води уже спадає.

"Це не є страшне затоплення, - сказав речник ДСНС у Львівській області Павло Василенко. - З понеділка рівень вод почав спадати. Синоптики не передбачають затяжних дощів, відповідно й вода не буде підійматись. Тому скоро усі проблеми минуть".

Зараз ви читаєте новину «Північ Львівщини потерпає від паводку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі