понеділок, 04 червня 2007 08:30

Піскун двічі міняв своє прізвище і один раз ім"я матері

Піскун двічі міняв своє прізвище і один раз ім"я матері
Згідно із законодавством Святослав Піскун не має права доступу до державної таємниці, бо вступаючи на державну службу він приховав подвійну зміну власного прізвища, пише "Україна молода", посилаючись на архiвні документи.

Майбутній Генпрокурор народився у Бердичеві Житомирської області. Згідно з матеріалами, на які посилається газета, у запису акта про народження Святослав Михайлович був зареєстрований під прізвищем Фурман. На той час його мати Фурман (у дівоцтві — Святець) Тайба Лейбівна перебувала у шлюбі з Фурманом Рафаїлом Мойсеєвичем.

Після розірвання шлюбу Тайби Лейбівни з Рафаїлом Фурманом у 1965 році Святослав отримав дівоче прізвище матері — Святець, що підтверджується написом, завіреним печаткою на записi акта про народження, зазначає "Україна молода".

Згідно із записом акта про встановлення батьківства, 5 червня 1969 року Святець С. М. отримав прізвище Піскун у зв"язку з оформленням батьківства Піскуном Михайлом Семеновичем (підтверджується написом, завіреним печаткою на копії запису акта про народження). У відомостях про оформлення батьківства зазначено: матір — Святець Тайба Лейбівна, нар. 28.09.1922; батько — Піскун Михайло Семенович, нар. 19.11.1926.

Святослав Піскун має брата — Святця Бориса Рафаїловича. Прізвище Святець брат отримав у тому ж 1965 році у зв"язку із розірванням шлюбу матері.

До того ж у своїх автобіографічних даних, Святослав Піскун змінив матір Тайбу Лейбівну на Тетяну Леонiдiвну.

Перебуваючи на посаді генпрокурора, Піскун-Святець-Фурман отримав доступ до державної таємниці. Згідно із законодавством, в наданні допуску до держтаємниці може бути відмовлено у разі "повідомлення громадянином під час оформлення допуску недостовірних відомостей про себе".

Крім того, за інформацією видання, під ім"ям Фурман Святослав, пан Піскун реєструє розрахункові рахунки у низці провідних європейських банків (Swiss Bank, Deutsche Bank) та в офшорній зоні на Кіпрі (Bank Imperial).

Саме під цим прізвищем брати Святці свого часу нібито розпочинали власний бізнес, який вилився, зокрема, і в наручний годинник "Вашерон Константен" за 7 тисяч доларів на руці Святослава Михайловича, пише "Україна молода".



Зараз ви читаєте новину «Піскун двічі міняв своє прізвище і один раз ім"я матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі