неділя, 16 лютого 2020 10:58

Підозрюваний у злочинах 20-річної давнини здався поліції

Підозрюваний у злочинах 20-річної давнини  здався поліції
У Львові затримали 40-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 17-річного хлопця та нанесенні важких тілесних ушкоджень жінці 20-річної давнини. Фото - ТСН

У Львові затримали 40-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві та нанесенні важких тілесних ушкоджень 20-річної давнини. Підозрюваний сам прийшов до поліції. Думав, що термін давності злочинів минув. З'ясувалося, він родом із Червонограда. Весь цей час переховувався за кордоном.

Вбивство неповнолітнього на Львівщині та облита кислотою жителька столиці – ці справи 1999 і 2001 років правоохоронці пов'язували, але розкрити не змогли, йдеться в ТСН.

Перша жертва підозрюваного - дружина заступника головного столичного УБОЗівця. Її облили сірчаною кислотою, коли вона йшла по доньку в дитячий садок. Її свекруха розповідає, що Валентину вичікували двоє чоловіків, один із яких плюхнув жінці в обличчя кислотою.

"Вона лікувалася більше п'яти років – пересадки шкіри, пересадки роговиці, вона повністю втратила зір. Потім на тлі всіх цих переживань одного дня вона переплутала балкон із дверима – випала з вікна", - каже свекруха Лідія Яковлева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали жінку, яку 16 років шукали за вбивство

Друга жертва - першокурсник політехніки 17-річний Дмитро із Червонограда. 19 років тому святкував день народження товариша в барі. Там сталася бійка. Батьки знайшли хлопця мертвим.

"Його цинічно розстріляли, просто розстріляли п'ятьма пострілами, два впритул, а потім ще стріляли в спину", - каже названа мати вбитого Наталія Федосєєва.

За її словами тоді поліція не проводила належного слідства і не допитувала свідків. Водночас правоохоронці отримали докази, що вбивство неповнолітнього у Червонограді та скалічена кислотою жінка у Києві – справа рук однієї людини. От тільки підозрюваного знайти не могли. Коли він сам прийшов із адвокатом - родичі убитого хлопця дізналися про це і оббивали поліцейські і прокурорські кабінети, аби підозрюваного не відпустили.

"Завдяки нашим слідчим органам, які знайшли всіх свідків, які не були допитані 19 років тому, навіть свідків в Німеччині знайшли, які допитали всіх свідків, які перекваліфікували статтю", - каже Наталя Федосєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіка, який 8 років вважався мертвим, випадково затримали патрульні

Кримінальне провадження перекваліфікували у навмисне вбивство з хуліганських мотивів – це важча стаття, яка не має термінів давності. За словами адвокатів, затриманий своєї не визнає.

"Підозрюваний не згоден ні з підозрою, ні з кваліфікацію, ні з діями. Це спокійний тихий хлопець. Якщо він ці роки пережив і не зійшов з розуму, значить, він уже покараний", - каже захисник Олександр Поліщук.

Якщо вину підозрюваного доведуть, суд може покарати його довічним ув'язненням.

У Сумах поліцейські розкрили вбивство 23-річної давнини. Тоді у під'їзді власного будинку пострілом у груди застрелили місцевого жителя. Підозрюваний — 52-річний раніше неодноразово судимий знайомий убитого. Він пішов на злочин, щоб не повертати гроші, узяти в борг.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у злочинах 20-річної давнини здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі