неділя, 29 грудня 2019 12:13

Підозрюваних у розстрілі на Майдані вивезли з СІЗО

Підозрюваних у розстрілі на Майдані вивезли з СІЗО
Ексберкутівців можуть передати Росії у рамках обміну утримуваними. Фото: Уніан

Ексберкутівців Янішевського, Зінченка та Аброськіна, яких звинувачують у розстрілі учасників Революції Гідності, вивезли з Лук'янівського СІЗО. Найімовірніше, їх передадуть Росії у рамках обміну утримуваними.

Адвокат ексберкутівців Ігор Варфоломєєв зауважив, що поки точно не знає, чи їх повезли на місце обміну у Донецьку область.

"Їх вивезли з СІЗО. Не можу сказати, коли. Мабуть, уночі. Про це говорили колеги їхні",– сказав Варфоломєєв.

Увечері 28 грудня Київський апеляційний суд відпустив з-під арешту під особисте зобов'язання 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут". Олегу Янішевському, Сергію Зінченку та Павлу Аброськіну, які перебували в СІЗО, змінили запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Водночас у ГПУ пояснили, що підозрюваних у справі про розстріли на Майдані ексберкутівців відпустили під особисті зобов'язання, але саму справу не закривають. Слідство у ній триває, а винних можуть засудити і заочно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка та Вакарчука пояснили, чому проти обміну ексберкутівців

Активісти продовжують блокувати Лук'янівське СІЗО у день обміну полоненими. Люди чергували там цілу ніч та залишаються досі. Вони перевіряють автомобілі, які виїжджають зі слідчого ізолятора, щоб у них не вивезли підозрюваних у вбивствах євромайданівців на обмін.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваних у розстрілі на Майдані вивезли з СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі