понеділок, 20 липня 2015 09:50

Під Донецьком діє 8 груп артилерії та бронетехніки бойовиків - Тимчук

Під Донецьком діє 8 груп артилерії та бронетехніки бойовиків - Тимчук
Фото: 112.ua

Найбільш напружена ситуація зберігається на Донецькому напрямку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"На ділянках Красногровка - північно-західні околиці Горлівки, Піски - північні окраїни Авдіївки, обстріли з боку терористів здійснюються в перманентному режимі.

У смузі Піски-Авдіївка оперує 4 артилерійські групи бойовиків (26 знарядь ствольної артилерії - в основному знаряддя Д-30, а також гаубиці "Мста-Б", 22 САУ, як 122-мм 2С1 "Гвоздика", так і 152-мм 2С3 "Акація", зведені в кілька батарей, 6-8 установок 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град", які постійно маневрують вздовж фронту на цій ділянці).

Крім того, фіксується присутність в першій лінії 4 груп бронетехніки бойовиків (16 танків, що оперують по всій ділянці, і 22-24 ББМ різного типу, при цьому основна частина бронетехніки відтягнута дещо назад і зосереджена в декількох "парках бойових машин" на базі місцевих підприємств, логістичних центрів і складів). Ці бронегрупи постійно ведуть обстріли передових позицій і опорних пунктів сил АТО з замаскованих і підготовлених позицій.

Вихід бронетехніки на вогневі позиції та її подальший відхід після стрілянини завжди здійснюється під прикриттям вогню передових піхотних груп противника з великокаліберних кулеметів, 82-мм і 120-мм мінометів, АГС-17 і ЗУ-23-2. Екіпажі, а також бойова техніка у складі "передових" бронегруп супротивника періодично міняються на ротаційній основі", - повідомив Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком діє 8 груп артилерії та бронетехніки бойовиків - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі