субота, 07 січня 2023 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Перемир'я" по-російськи: окупанти масовано ударили по Україні

"Перемир'я" по-російськи: окупанти масовано ударили по Україні
Незважаючи на оголошений так званий "режим припинення вогню", російські окупанти продовжують обстрілювати позиції наших підрозділів. Фото: Getty Images

Незважаючи на оголошений так званий "режим припинення вогню", російські окупанти продовжують обстрілювати позиції наших підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії.

Поряд з цим протягом доби противник завдав авіаудару та здійснив сім обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це у суботу, 7 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

У командуванні попередили, що небезпека ворожих авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кровопролитні бої: у ЗСУ відверто розповіли про ситуацію в Соледарі

"Ворог зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках та намагається покращити тактичне положення на Куп'янському напрямку. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – продовжує вести активну оборону на раніше зайнятих рубежах", – ідеться у повідомленні.

Найбільше населених пунктів за добу росіяни обстріляли на Бахмутському, Новопавлівському і Херсонському напрямках – 15, 16 і 17 відповідно.

Українські війська з боями продовжують контрнаступальні дії в районі Сватового та Кремінної на Луганщині.

Тим часом російські окупанти не припиняють штурми під Бахмутом та Соледаром у Донецькій області.

А на півдні України воїни ЗСУ проводять операції на Кінбурнській косі. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Перемир'я" по-російськи: окупанти масовано ударили по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі