четвер, 26 жовтня 2017 12:11

Переломи, відкриті рани, осколки в голові — лікар розповів про стан Мосійчука

Переломи, відкриті рани, осколки в голові — лікар розповів про стан Мосійчука
Ігор Мосійчук має численні осколкові поранення, переломи руки та ноги, відкриті рани на кінцівках. Кілька уламків уразив потилицю нардепа. Фото: Главком

Депутат Ігор Мосійчук, на якого увечері 25 жовтня скоїли замах, й досі перебуває в тяжкому стані. Має багато осколкових поранень — кінцівок та голови. Оскільки триває лише перша доба після травмування, лікарі не дають прогнозів.

Про це повідомив портал "UNN".

"Сьогодні вночі закінчилось операційне втручання, було дуже багато осколків, які ми видалили. Зараз пацієнт знаходиться в палаті інтенсивної терапії, стан тяжкий, до середнього ще рано, але можно з ним спілкуватись та він нам помагає робити йому перев'язки", - сказав Ігор Конівець, керівник відділення приватної кліники, де перебуває нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про вибухівку, якою підірвали Мосійчука

Внутрішні органи залишилися майже неушкодженими. Рани від осколків мають різний характер.

"Більш за все постраждали кінцівки, м'які тканини. Має перелом верхньої і нижньої кінцівки, є кістки справа відкриті, дуже відкрита обширна рана правого стегна, дуже багато осколків в нижніх кінцівках - як зліва, так і справа. Є осколки в потиличній ділянці м'яких тканин голови", - додав Конівець.

За словами медика, на даний час життю Мосійчука нічого не загрожує. Проте остаточні прогнози у першу добу зробити неможливо.

Сьогодні лікарі стабілізували найбільш уражені кістки. Їх відновлення та видалення сторонніх тіл, що залишилися, планують провести через 2 тижні.

Якщо стан депутата буде стабільним, сьогодні його переведуть до загальної палати. Реабілітація триватиме не менше 3-х тижнів.

Крім Ігоря Мосійчука, під час теракту постраждали 4 людей. В лікарні перебувають політтехнолог Віталій Бала та працівник поліції. Охоронець Мосійчука 30-річний Руслан Кушнір та поліцейський 36-річний Михайло Мормиль загинули.

Зараз ви читаєте новину «Переломи, відкриті рани, осколки в голові — лікар розповів про стан Мосійчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі