вівторок, 29 листопада 2011 13:33

Пенсіонера, якого випадково заштовхали до автозаку, оштрафували на 51 гривню

Пенсіонера, якого випадково заштовхали до автозаку, оштрафували на 51 гривню

Затриманого у День Свободи на майдані Незалежності пенсіонера із Броварів Віктора Харитоновича Василенка оштрафовано на 51 гривню. Таке рішення 29 листопада винесла суддя Шевченківського районного суду м. Києва Олена Черікова. Провина літнього чоловіка в тому, що він "опинився не в тому місці, не в той час".

Чоловік увечері 22 листопада йшов Майданом Незалежності, окремо від колони, що саме від Лук'янівського СІЗО дісталася до головної площі столиці, як раптом до нього підбіг лейтенант міліції. Вхопив за руку й почав тягнути до автозаку, що стояв неподалік. На резонне запитання пенсіонера: "За що?", правоохоронець відповів, що його підозрюють у киданні пляшок. Віктор Харитонович пояснював, що у нього взагалі нічого в руках не було, але лейтенант покликав собі на підмогу колег і ті силоміць заштовхали чоловіка до автозаку. Протримали там понад дві години, а потім десь близько 10-ї години вечора привезли до Шевченківського райвідділу міліції на Прорізну, де взялися з'ясовувати особу затриманого та складати протокол, пише Конфедерація вільних профспілок України.

У Віктора Василенка було з собою пенсійне посвідчення.

Згодом, чоловік зателефонував народному депутатові Андрію Павловському та повідомив про оказію, яка з ним трапилася і де він перебуває. Разом зі своїм колегою Михайлом Волинцем вони й прийшли на виручку чоловікові та на початку 12-ї ночі нарешті добилися, щоб того відпустили на волю.

Віктор Харитонович ніяк не може оговтатися з приводу того, що в Україні, виходить, уже не можна ходити вечорами в центрі столиці, бо можуть нізащо потягнути до міліції, а потім і до суду.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонера, якого випадково заштовхали до автозаку, оштрафували на 51 гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі