середа, 08 травня 2024 03:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи знову атакували Україну ракетами
Оновлено

Російські терористи знову атакували Україну ракетами
Російські терористи знову атакують Україну ракетами. Фото: depositphotos/bpawesome

У ніч на 8 травня російські терористи здійснили пуски ракет типу Х-101/555/55 з Ту-95 з району аеродрому "Енгельс" Саратовської області РФ.

По всій Україні оголошена повітряна тривога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна небезпека: росіяни підняли в небо бомбардувальники Ту-95

Крім того, ворог атакував ударними дронами Харківщину, Полтавщину.

Оновлено

Станом на 03.53 ворог здійснив пуски "Калібрів" з Чорного моря з району Новоросійська. Також Повітряні Сили повідомили про крилаті ракети, які увійшли в повітряний простір України. Ракети маневрують, постійно змінюючи напрямок.

На Київщині - вибухи. Працює ППО.

"Повітряна тривога триває. Ракетна небезпека для столиці зберігається. В Київській області працює ППО. Залишайтеся в укриттях!", написав начальник КМВА Сергій Попко.

Також вибух чули в Запоріжжі, туди летіла балістика. Деякі містяни залишилися без світла. Також проблеми із водопостачанням.

Крилаті ракети фіксуються на Хмельниччині, Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині, Запоріжжі, Київщині, Вінниччині, Черкащині, Дніпрі. Більшість ракет летить Західним курсом.

Вранці в Києві пролунав вибух - робота ППО.

5 квітня російські загарбники атакували Україну двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 та трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". Окрім того, Росія вдарила по країні 13-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136.

Мобільними вогневими групами Сил оборони України збито усі 13 дронів у Запорізькій, Одеській та Дніпропетровській областях.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи знову атакували Україну ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі