понеділок, 11 квітня 2022 00:31

Патріарх Кирило благословив війну Росії проти України

Патріарх Кирило благословив війну Росії проти України
Патріарх Кирило благословив війну Росії з Україною. Фото: pravoslavie.ru

Священники Російської православної церкви в Україні (раніше - Московський патріархат) вимагають міжнародного церковного трибуналу для патріарха Кирила.

Спільну заяву до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков за підписом 93 священників оприлюднив протоієрей Андрій Пінчук на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, ми, священники Української Православної Церкви, вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила", - йдеться у позові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва навчатиме українських воїнів роботі із західною технікою

Священнослужителі звинувачують патріарха Кирила в проповідуванні доктрини так званого "російського миру", яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь.

Також вони вважають, що Кирило скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.

Більшість українців хочуть, щоб російську церкву заборонили. 74% українців вважають, що УПЦ МП має розірвати зв'язки з РПЦ.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило благословив війну Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі