субота, 07 січня 2023 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Патріарх Гундяєв заспівав стару пісню про "один народ"

Патріарх Гундяєв заспівав стару пісню про "один народ"
Патріарх РПЦ Кирило Гундяєв зробив цинічну заяву. Фото: ТАСС

Українці та росіяни – один народ, и церква робить усе, щоб вони не стали ворогами.

З такою заявою виступив глава РПЦ Кирил Гундяєв. В інтерв'ю телеканалу "Россия-1" він заявив, що Православна церква була і є силою, що скріплює цей народ, але є "політичний розкол".

"Безсумнівно. Це один народ, що вийшов з Київської купелі Хрещення, але вже дуже великий народ. Від Білого до Чорного моря... Православна Церква була і є силою, що скріплює цей народ", – сказав Гундяєв.

Глава РПЦ заявив, що існує "політичний розкол", адже український вектор розвитку не збігається з російським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичне Різдво: в соборі Києво-Печерської лаври вперше служить глава ПЦУ – фото і відео

"Розкол політичний існує. Те, що Україна заявила про те, що радикально змінює вектор свого політичного і, я б сказав, історичного розвитку і що цей новий вектор ніяк не збігається з вектором розвитку Росії, – ось у чому справа", – заявив він.

Гундяєв зазначив, що "в Україні робиться все, щоб в очах українців Росія стала ворогом", але не уточнив, ким саме робиться.

Він додав, що РПЦ повинна робити все, щоб "українці і росіяни не стали ворогами".

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ. Від початку повномасштабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

Через цю заяву російський президент Володимир Путін наказав запровадити режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Утім, попри так зване "перемир'я" росіяни продовжують обстрілювати українські міста і вбивати мирних мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Гундяєв заспівав стару пісню про "один народ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі