пʼятниця, 07 жовтня 2022 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Партизанський рух посилюватиметься – ГУР

Партизанський рух посилюватиметься – ГУР
Діяльність партизанського руху на окупованих територіях регламентується законом. Фото: gur.gov.ua

Рух опору й партизанський рух у тимчасово захоплених росіянами регіонах України триває і посилюватиметься.

Нині ледь не щодня можна бачити результати дій українського Руху опору на захоплених територіях. Про це в коментарі програмі "Орестократія" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Діяльність партизанського руху на окупованих територіях регламентована законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто знищує колаборантів на Херсонщині – депутат облради розповів про Рух опору

"Є закон про спротив: що, де, як треба робити, хто керує, хто координує ці питання. Відповідно, є і успіх: ми розуміємо як організувати, підтримати, скоординувати всі наші зусилля", ‒ сказав Скібіцький.

За його словами, потужний партизанський рух нині видно в Криму, на захоплених територіях Херсонської і Запорізької областей.

"Робота полягає не лише в знищенні колаборантів. Списки всіх колаборантів, які організовували, фальсифікували так званий референдум, вся інформація є, зокрема завдяки нашим громадянам, які проживають на окупованих територіях. І з найпершого дня ця інформація надходить в онлайн-режимі. Через те РФ намагається не просто тримати лінію фронту, а активно застосовувати Росгвардію, підрозділи ФСБ для того, щоб посилити й установити повний контроль над цими територіями", – розповів Скібіцький.

Однак Рух опору діє і патріоти виконують завдання.

Жителів тимчасово захопленого російськими загарбниками Херсона закликають не брати російські гроші й паспорти. Рух "Жовта Стрічка" просить також ігнорувати всі "ініціативи" окупантів.

У центрі тимчасово окупованого Херсона ліквідували колаборанта та екснардепа Олексія Журавка.

29 серпня на окупованій Херсонщині вбили колаборанта, колишнього нардепа від "Слуги народу" Олексія Ковальова. Зрадник обіймав посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресорки "уряді Херсонської області".

Зараз ви читаєте новину «Партизанський рух посилюватиметься – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі