четвер, 05 січня 2023 11:19

Padre Mercedes ‒ італійське видання проаналізувало ситуацію з РПЦ в Україні

Padre Mercedes ‒ італійське видання проаналізувало ситуацію з РПЦ в Україні
Італійські журналісти нагадали про прізвисько намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла. Фото: unian.ua

Італійські журналісти проаналізували ситуацію з російською православною церквою в Україні.

Потролили її яскравого представника ‒ намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, нагадавши його українське прізвисько Padre Mercedes. Про це йдеться у статті авторитетного італійського видання "Corriere della Sera".

Журналісти розповідають про серію обшуків у церквах і храмах РПЦ в Україні. Зазначається. що за підсумками обшуків були затримані десятки священнослужителів, підозрюваних у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хотів пива" ‒ на Дніпропетровщині московський піп напав на чоловіків

Італійські журналісти нагадують, що на словах керівництво так званої УПЦ МП нібито проголосило "повну незалежність" від РПЦ і засудило вторгнення РФ, але не проголосило "автокефалію", тобто фактичну незалежність від РПЦ.

"І причина тільки одна: проросійська УПЦ МП залишається проросійською", – ідеться в статті.

Видання нагадує, що митрополит Павло був запеклим противником Євромайдану. А нині він ‒ "заклятий ворог" мера столиці Віталія Кличка. Не забули італійські журналісти й те, що "Padre Mercedes" часто конфліктував з представниками медіа.

"2021 року, за його власним визнанням, він не видав поліції серійного вбивцю, який убив 52 людини. Крім того, 2019-го Лебідь публічно заявив, що Крим не є частиною України. Чому "Паша Мерседес" зараз не користується особливою симпатією в Києві, зрозуміти неважко", – пише видання.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній звершить богослужіння з нагоди Різдва в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Це буде перша в історії літургія предстоятеля ПЦУ там, передає пресслужба Православної церкви України.

Міністерство культури та інформаційної політики не рекомендуватиме Лаврському заповідникові продовжувати угоду з РПЦ в Україні на оренду Успенського собору і Трапезної церкви у Верхній лаврі.

Зараз ви читаєте новину «Padre Mercedes ‒ італійське видання проаналізувало ситуацію з РПЦ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі