середа, 07 вересня 2022 13:37

Залишилися одні руїни: фото наслідків удару РФ по Запорізькій області
10

Наслідки чергової атаки РФ на Запорізьку область
Фото: НПУ
Наслідки чергової атаки РФ на Запорізьку область
Наслідки чергової атаки РФ на Запорізьку область
Наслідки чергової атаки РФ на Запорізьку область
Наслідки чергової атаки РФ на Запорізьку область

6 вересня російські терористи вдарили по населених пунктах Пологівського та Запорізького районах Запорізької області.

Росіяни пошкодили понад 15 приватних будинків, три багатоповерхівки та територію підприємства. Інформація про поранених не надходила. Про це повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

"Вкотре найбільших руйнувань зазнали жителі міст Оріхова та Гуляйполя. Містяни повідомили, що замість їх домівок залишилися одні руїни. В деякі будинки снаряди влучають не вперше, тому пошкодження в оселях тільки збільшуються", – йдеться в повідомленні.

За словами місцевих, після ракетних обстрілів в їхньому житлі спалахнула пожежа. Вогонь знищив усе майно. Ворожим вогнем пошкоджено й присадибну територію: веранди, гаражні приміщення, господарчі будівлі, двори, паркани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова лінія фронту на Харківському напрямку – карта бойових дій ISW

Також російські снаряди прилетіли в житлові об'єкти мешканців села Мала Токмачка Пологівського району.

Під обстріл окупантів потрапили об'єкти інфраструктури селища Комишуваха Запорізького району. Правоохоронці задокументували ушкоджене приміщення цеху на одному з місцевих підприємств. Також від дій росіян не вціліло майно в шістьох квартирах жителів селища.

"Усі факти збройних злочинів задокументовані працівниками поліції та передані до Управління Служби безпеки України в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за статтею порушення законів та звичаїв війни", – підсумували в ОВА.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна "влада" погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Окрім того, колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Залишилися одні руїни: фото наслідків удару РФ по Запорізькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі