неділя, 27 березня 2022 22:08

Оприлюднили список активістів, яких викрали росіяни

Оприлюднили список активістів, яких викрали росіяни
Російські окупанти утримують українських активістів. Фото: Олександра Матвійчук/Фейсбук

Опублікували список 36 публічних діячів та активістів, затриманих Росією на тимчасово окупованих після 24 лютого територіях України.

Про це повідомила правозахисниця Олександра Матвійчук у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома доля семи мешканців Чернігівщини, яких викрали окупанти

"Євромайдан SOS звертає увагу на переслідування представників місцевого самоврядування, журналістів, релігійних діячів, волонтерів і громадських активістів, які відбувається на тимчасово окупованих після вторгнення Росії в лютому 2022 року українських територіях.

До нас звертаються постраждалі представники громадськості та їхні рідні, які стали жертвами погроз, фізичного насильства, насильницьких зникнень, свавільних затримань та інших форм переслідування на території Мелітополя, Херсона, Бердянська, Каховки, Славутича та інших населених пунктів.

З огляду на кількість випадків захоплення заручників, що зростає, ці дії слід розглядати як заборонений метод ведення війни", - сказала вона.

Матвійчук також оприлюднила публічну частину списку представників громадськості, яких станом на 26 березня 2022-го незаконно утримує Росія.

Просуваючись територією України, російські окупанти викрадають місцевих представників влади, журналістів, проукраїнських активістів. Намагаються схилити їх на свій бік, погрожуючи розправою їм і рідним.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили список активістів, яких викрали росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі