середа, 19 лютого 2014 19:29

Оприлюднено імена перших загиблих під час протистоянь в Києві

Оприлюднено імена перших загиблих під час протистоянь в Києві

26 людей загинуло від сутичок в центрі Києва. Про це повідомляє КМДА. Ще 35 перебувають у дуже важкому стані. Всього госпіталізували 277 людей. Найбільше лікується у 17-й лікарні, 6-й та в лікарні швидкої допомоги. Однак за словами депутатки Лесі Оробець загиблих може бути на багато більше. Адже досі невідомо скільки людей знаходилося у Будинку профспілок, який горів вночі. За різними даними ця цифра може сягати кількох десятків. Всього за два дні постраждало півтора тисячі чоловік.

1. 50-річний Валерій Бразденюк із Жмеринки Вінницької області загинув на барикадах біля Будинку Профспілок. На Майдан приїхав вдень 18 лютого. О восьмій вечора він був ще живий. Близько першої ночі на дзвінок родичів відповів один із мітингувальників. Сказав, що "цей чоловік загинув пострілом в спину". Про Валерія відомо, що він був приватним підприємцем. Володів комп'ютерним клубом в центрі Жмеринки. Кілька місяців тому він вступив до місцевого осередку партії "УДАР".

2. 64-річний Володимир Станіславович Кульчицький, Київ. Застрелений приблизно о 22.30 на барикадах біля Будинку профспілок. Куля пройшла на виліт в серце, застрягла в одязі. Друга влучила йому в живіт. При ньому був мобільний телефон і паспорт. В чоловіка залишилось двоє дорослих синів, троє внучок. Також ще жива його мати. Жінці 93 роки. Про смерть сина їй ще не сказали. Дружина Володимира Станіславовича померла три роки тому.

3. 44-річний Сергій Дідич, депутат ВО "Свобода" Городенської райради Івано-Франківської області. Загинув неподалік Верховної Ради вдень 18 лютого. Зі слів очевидців граната розірвалась в нього біля шиї і зачепила сонну артерію. Шансів вижити чоловік не мав, адже втратив багато крові.

4. 29-річний Олександр Капінос із Кременця помер від поранення в голову. Закінчив Національний лісотехнічний університет України. Займався сільським господарством. Любив подорожувати. Часто підтримував мирні акції. Наприклад, у 2012-му під Українським Домом оголосив голодування в знак протесту проти прийняття закону про мови. Без їжі витримав 12 днів.

5. Володимир Кіщук із Запорізької області та Сергій Шаповал із Києва загинули під час зіткнення в урядовому кварталі.

6. 53-річний Зураб Куртсія з Грузії. Помер від серцевого нападу на барикадах на вулиці Інститутська.

7. Антоніну Дворянець теж знайшли на барикадах. При собі вона мала посвідчення ліквідатора чорнобильської катастрофи. Попередньо смерть наступила від серцевого нападу.

8. Журналіста газети "Весті" В'ячеслава Веремія розстріляли тітушки. Він помер через травми несумісні з життям. В чоловіка залишилася дружина та 4-річний син.

9. Сердюк Ігор - Полтавська обл.

10. Андрій Корчак - Львівська обл
11. Володимир Захаров, співробітник офісу Партії Регіонів у Києві. Загинув під час штурму будівлі.

12. Сергій Дідич, Івано-Франківська обл.
13. Наумов Володимир Григорович - Донецька обл.

Особи решту загиблих мітингувальників встановлюються.

За даними МВС два дні сутичок постраждали 383 міліціонерів. З них 350 – госпіталізовано, 83 – отримали вогнепальні поранення. Загинуло 10.

1. Максим Третяк отримав тяжке вогнепальне поранення в область шиї близько п'ятої вечора у вівторок. Від поранень помер у "швидкій". Максим родом із Чернігова. До армії призвався торік восени. Службу проходив в одній із військових частин столиці. Охороняв громадський порядок на вулицях столиці.

2. 21-річному Івану Теплюку вистрелили в голову приблизно у той самий час, коли й Третяку. Хлопці разом служили.

3. Віталій Гончаров, старшого лейтенанту та командира роти полку спеціального призначення "Тигр" з Криму, застрелили близько дев'ятої вечора. Про нього відомо, що має двох старших братів. Вони теж є силовиками.

4. Старший лейтенант Дмитро Власенко з "Тигру" служив 11 років.

5. 42-річний Андрій Федюкін, старший прапорщик кримського "Беркуту".

6. Прапорщик Олексій Іваненко, музикант-концертмейстер оркестру управління Східного територіального командування внутрішніх військ.

7. У 27-річного сержанта міліції Василя Булітки вистрелили в голову на вулиці Інститутській. Родом він із села Косачівка, Козелецького району, що на Чернігівщині. Служити в спецпідрозділі "Беркут" почав чотири роки тому. В нього залишилась дружина та півторарічний син.
Про решту загиблих міліціонерів інформації поки немає.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднено імена перших загиблих під час протистоянь в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua