понеділок, 27 березня 2023 11:21

"Він уже нікчемний": Подоляк розповів, як ордер на арешт Путіна вплине на ситуацію в РФ

"Він уже нікчемний": Подоляк розповів, як ордер на арешт Путіна вплине на ситуацію в РФ
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк каже, що рішення МКС вплине на внутрішню ситуацію в РФ. Фото: gettyimages.com

Рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна вплине на внутрішню ситуацію в РФ.

Воно є найкращою основою для потенційних протестних рухів в Росії. Адже росіяни бачать, що Путін – не та людина, з якою будуть вести переговори. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Тепер, за його словами, протести проти Путіна та його оточення в РФ стають повністю легітимними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це кримінальна територія": у Зеленського розповіли про незворотні зміни в РФ

"Рішення Міжнародного кримінального суду, грубо кажучи, означає, що глобальні політичні еліти ухвалили для себе принципове рішення ‒ не вважати Путіна легітимним. Так, на внутрішньому ринку він ще контролює ситуацію, контролює Росію. Але з юридичної точки зору він вже нікчемний. Відповідно до нього можна застосовувати інші нормативи. І міжнародна спільнота побічно каже громадянам Російської Федерації, що якщо вони зі зброєю в руках будуть знищувати представників путінського оточення, жорстко з ними обходитися, це буде сприйматися не те щоб позитивно, але легітимно", – сказав Подоляк.

Він також вважає, що ордер на арешт "акцентує на різкому ослабленні легітимності Путіна" на міжнародній арені. Він упевнений, що в Росії це "поступово почне реалізовуватися в протестні рухи".

"Грубо кажучи, всім потенційним опонентам, представникам протесту, партизанським рухам в Росії, ніби сказано: Путін не є людиною, яка може приїхати за стіл переговорів і з кимось про щось говорити. Відповідно, ви можете робити в Росії будь-які кроки, спрямовані на прискорення трансформації політичної системи для того, щоб повернути Росію в рамки міжнародного права", – додав Подоляк.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Заяви російського диктатора Володимира Путіна про розміщення ядерної зброї на території Білорусі свідчить про те, що він програє і боїться. Такими діями Кремль вкотре порушує договір про нерозповсюдження ядерної зброї. Про це сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «"Він уже нікчемний": Подоляк розповів, як ордер на арешт Путіна вплине на ситуацію в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі