пʼятниця, 15 вересня 2023 16:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили тактику на Лимано-Куп'янському напрямку

Окупанти змінили тактику на Лимано-Куп'янському напрямку
На Лимано-Куп'янському напрямку українські військові за добу знищили 48 окупантів та безліч техніки ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові змінили тактику на Лимано-Куп'янському напрямку.

Останнім часом там спостерігається затишшя. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Він зазначив, що на лінії Куп'янськ-Лиман наразі немає бойових зіткнень, але тривають запеклі обстріли та нальоти авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Село "дуже маленьке" і вщент зруйноване: показали фото звільненої від загарбників Андріївки

"Успіхів у РФ немає. Противник змінив тактику: замість м'ясних штурмів застосовують артилерію, немає вогневих валів, економлять боєприпаси. Розвідка моніторить підтягування їхніх резервів. Ми повинні бути готові будь-якої миті", – сказав речник.

За його словами, за минулу добу на Лимано-Куп'янському напрямку зафіксували 514 обстрілів та 11 авіанальотів.

Українські військові знищили 48 окупантів, танк Т-72, тягач МТ-ЛБ, артилерійські установки "Мста-Б" та "Мста-С", реактивну систему "Ураган", дві системи "Град", два дрони-камікадзе "Ланцет" та вантажівку з боєприпасами.

На півдні України російські загарбники не створюють ударних угрупувань, але намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок.

Окупанти там хочуть зупинити просування Сил оборони України. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, ворог також хоче посилити Херсонський напрямок, але, поки що, не має для цього резервів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили тактику на Лимано-Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі