вівторок, 05 квітня 2022 08:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти закатували цивільних на Сумщині - подробиці

Окупанти закатували цивільних на Сумщині - подробиці
Через агресію Росії на Сумщині було зруйновано чимало мостів. ФОТО: зі сторінки Дмитра Живицького у Facebook

У Конотопському районі Сумської області знайшли тіла трьох закатованих мирних жителів. Їх виявили українські захисники під час зачищення регіону від окупантів.

Тіла знайшли в місцях, де стояв ворог, повідомив у Facebook керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"У північній частині Роменського району відбувається зачистка від орків. По самих Ромнах - місто працює у штатному режимі", - зауважив глава ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти гатили по жителях мінометами: показали звільнений Тростянець на Сумщині

Попри значні проблеми, люди намагаються повернутися до нормального в Тростянці, Охтирці та Великій Писарівці, додав Живицький.

"Села, селища й міста, що постраждали від орків найбільше - отримують усе необхідне насамперед. Гуманітарну допомогу, будматеріали, ліки", - сказав керівник області.

Він додав, що на Сумщині діє заборона на відвідування лісів.

Випадки масових убивств українців окупантами, як у містах навколо Києва - можуть повторитися у великих масштабах. Намагаємося донести до Кремля докази, що ці звірства були, заявив голова правозахисної організації Human Rights Watch Кеннет Рот.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти закатували цивільних на Сумщині - подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі