субота, 16 липня 2022 05:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти виходять з "оперативної паузи" та поновлюють наступ на Донбас - ISW

Окупанти виходять з "оперативної паузи" та поновлюють наступ на Донбас - ISW
Російські війська, ймовірно, виходять із "оперативної паузи". Фото: Слово і діло

Російські війська, ймовірно, виходять із "оперативної паузи" та намагаються відновити свої наступальні дії на Донбасі.

Про це інформує у своєму зведенні за 15 липня Інститут вивчення війни ISW. Якщо оперативна пауза дійсно закінчилася, то окупанти, швидше за все, продовжать розширяти наступ в найближчі 72 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ з HIMARS ліквідували чотирьох заступників командира 106 дивізії РФ

"Російські сили здійснили серію обмежених наземних штурмів на північний захід від Слов'янська, на південний схід від Сіверська, вздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від міста Донецьк", - повідомляють аналітики.

На їх думку, ці штурми можуть свідчити про те, що російські війська намагаються відновити наступальні операції на Донбасі.

"Наступи все ще невеликі і здебільшого невдалі. Натомість росіяни можуть чергувати короткі паузи з посиленням атак протягом кількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції", - вважають в ISW.

Аналітики також наголошують, що 10 денної оперативної паузи недостатньо для повного відновлення російських сил для широкомасштабних наступальних операцій, однак окупанти відчувають постійний тиск з боку вищого керівництва.

А для досягнення вирішальних результатів з розумною ціною для себе необхідно відновлення достатньої бойової потужності.

"Таким чином, відновлення наступу росіян може навіть застопоритися на якийсь час", - вважають експерти.

Російські військові навмисно знищили два мости поблизу Слов'янська Донецької області для стримування українського контрнаступу, повідомляв ISW.

Противник вдарив по залізничному й автомобільному мостах Слов'янськ – Лиман поблизу Райгородка на північний схід від Слов'янська на автостраді Т0514.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти виходять з "оперативної паузи" та поновлюють наступ на Донбас - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі