вівторок, 05 квітня 2022 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вбивають дітей в Україні - нові дані

Окупанти вбивають дітей в Україні - нові дані
Через агресію РФ в Україні загинули 165 дітей. Дані не остаточні, кажуть в Офісі генпрокурора. ФОТО: pixabay.com

Більш як 431 дитина постраждала в Україні через повномасштабну агресію Росії. 165 із них загинули.

Ці дані не остаточні, повідомили в офіційному телеграм-каналі Офіса генпрокурора.

"Триває робота з виявлення жертв у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема, в місті Маріуполі, частині Київщини, Чернігівщини та Луганщини", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти закатували цивільних на Сумщині - подробиці

Найбільше дітей постраждали на Донеччині та Київщині - 78 і 77 відповідно. Більшість неповнолітніх гинули або отримували поранення під час обстрілів або за час окупації територій загарбниками.

"Під час окупації селища Ворзель на Київщині росіяни кинули димову шашку в підвал будинку, де перебувала 14-річна дитина та жінка. Після цього почали обстріл. Дитина загинула на місці. Мати - за два дні в тому ж підвалі", - вказано у повідомленні.

З початку широкомасштабної агресії окупанти пошкодили 869 закладів освіти. 83 - зруйновані повністю.

Випадки масових убивств українців окупантами, як у містах навколо Києва - можуть повторитися у великих масштабах. Намагаємося донести до Кремля докази, що ці звірства були, заявив голова правозахисної організації Human Rights Watch Кеннет Рот. Він також висловив переконання, що президента РФ Володимира Путіна можливо притягнути до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вбивають дітей в Україні - нові дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі