середа, 30 березня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вбивають дітей у 10 областях – оновлена статистика

Окупанти вбивають дітей у 10 областях – оновлена статистика
Із початку війни окупанти убили 145 дітей. ФОТО: pixabay.com

145 дітей загинули в Україні через повномасштабну агресію Росії. 222 зазнали поранень.

Найбільше дітей постраждало на Київщині та Донеччині – 69 і 54 відповідно. У столиці поранені або вбиті 16 неповнолітніх, ідеться в повідомленні Офіса генерального прокурора в Telegram.

Загалом діти з початку війни гинули чи зазнавали поранень у Києві й 10 областях – Харківській, Київській, Донецькій, Чернігівській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Сумській і Житомирській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти обстріляли населені пункти касетними боєприпасами

"Через бомбардування та обстріли пошкоджено 790 закладів освіти. 75 із них зруйновано повністю. Найгірша ситуація в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях і Києві", - ідеться в дописі.

Дані не остаточні, бо прокурори не мають можливості оглянути місця обстрілів, де тривають активні бої, зазначили в повідомленні.

Школяра затримала в Харкові Служба безпеки України. Підліток був коригувальником вогню для окупантів. Хлопцеві менш як 14 років. Загарбники встановили з ним контакт через Telegram, повідомили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вбивають дітей у 10 областях – оновлена статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі