субота, 06 травня 2023 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти пригнічені. Власні командири називають їх "гарматним м'ясом"

Окупанти пригнічені. Власні командири називають їх "гарматним м'ясом"
Російські окупанти не перестають грабувати громадян України та підприємства на тимчасово захоплених територіях. Фото: ReInform

Російські окупанти не перестають грабувати громадян України та підприємства на тимчасово захоплених територіях.

Зокрема, в Енергодарі, станом на 5 травня, на території підприємства "Електропівденмонтаж-10" не лишилось жодного легкового автомобіля. Розграбовано склад, а також вивезено станкове обладнання. Про це ввечері 6 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Також дедалі частіше надходить інформація про низький рівень морально-психологічного стану особового складу противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ССО показали, як окупанти обстрілюють Бахмут фосфорними снарядами

"Так, у одному з підрозділів російських окупаційних військ, що знаходиться у селищі Муліно Нижньогородської області, командири відкрито називають підлеглих "гарматним м'ясом", – йдеться у повідомленні.

Крім того, військовослужбовці скаржаться на незадовільне медичне забезпечення, а також забезпеченість засобами індивідуального захисту та екіпіруванням.

"Близько 50 відсотків особового складу не мають можливості оформити платіжні картки, мають побоювання, що у разі їхньої загибелі, їхні кошти не дістануться сім'ям", – повідомили у командуванні.

Гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про евакуацію населення з ряду населених пунктів біля лінії фронту.

Рішення прийнято "для забезпечення безпеки людей", у зв'язку з нібито збільшенням обстрілів з боку Збройних сил України. Про це він написав у Telegram.

У першу чергу будуть евакуювати дітей з батьками, літніх людей, інвалідів, пацієнтів лікувальних установ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пригнічені. Власні командири називають їх "гарматним м'ясом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі