субота, 30 липня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти опублікували список прізвищ поранених та загиблих "азовців" в Оленівці

Окупанти опублікували список прізвищ поранених та загиблих "азовців" в Оленівці
Росіяни вбили частину полонених "азовців" в Оленівці. Фото: Скріншот з відео

Окупанти сьогодні, 30 липня, виклали список прізвищ поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці.

Серед загиблих на місці 48 людей. Ще двоє начебто померли дорогою до лікарні, за даними окупантів. Серед поранених росіяни назвали 73 прізвища полонених.

Українська сторона не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на достовірність. Про це інформує Патронатна служба Азова "Янголи Азову" в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на розстріл "азовців" в Оленівці: "Відплата буде!"

"Імена поранених та загиблих в Оленівці ми повідомляємо родинам в індивідуальному порядку. Жодна українська чи міжнародна інституція не може підтвердити чи спростувати списки, розміщені в російських ЗМІ", - наголосили в повідомленні.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький.

Білецький наголосив, що Росія заздалегідь спланувала цей "віроломний акт". Також від імені підрозділів "Азова" він оголосив "полювання" на кожного причетного до масового убивства.

За даними росіян, від вибуху в колонії для військовополонених в Оленівці загинуло понад 50 українських захисників.

Відразу після вибуху Росія обвинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти опублікували список прізвищ поранених та загиблих "азовців" в Оленівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі