пʼятниця, 25 березня 2022 18:01

Окупанти обстріляли Санжійку з корабля - при цьому оголосили про "гумкоридори" в Чорному морі

Окупанти обстріляли Санжійку з корабля - при цьому оголосили про "гумкоридори" в Чорному морі
Окупанти обстріляли Санжійку з корабля. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Російсько-окупаційні війська створили чергові маніпуляції.

Корабель ЗС РФ оголосив про гуманітарні коридори, однак до цього обстріляв населений пункт під Одесою, передає ВМС ЗС України.

Відомо, що з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну Росія оголосила північно-західну частину Чорного моря зоною бойових дій. Тоді окупанти почали обстріли низки іноземних суден, а також захопили у полон судно Морської пошуково-рятувальної служби Sapfir, яке виконувало гуманітарну місію.

Після цього генерал, який давав накази про килимові бомбардування Маріуполя та низки інших міст України, заявив про створення гуманітарного коридору з 25 березня. Нібито таким чином іноземні кораблі зможуть безпечно вийти з українських портів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наслідки атаки на українські порти незабаром будуть відчутні у всьому світі" - експерт

Водночас у п'ятницю, 25 березня, російський корабель близько 7:30 обстріляв Санжійку під Одесою. Через три години той же корабель заявив про нібито гарантії безпеки для проходу суден.

"Намагання подати себе з гуманної сторони лише є маніпуляцією. Якщо рф дійсно має намір забезпечити гуманітарні місії, то в першу чергу потрібно перестати знищувати погодженні гуманітарні коридори, припинити бойові дії та відвести свої війська з України і кораблі з української виключно морської економічної зони!", - підкреслили в ВМС ЗСУ.

Росія нарощує корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря. Зокрема, було зафіксовано прохід Керченською протокою у північному напрямку малого тральника "Валентин Пикуль", ракетного катера "Набережные Челны" та двох десантних катерів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстріляли Санжійку з корабля - при цьому оголосили про "гумкоридори" в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі