пʼятниця, 15 липня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти обстріляли Миколаїв з областю: Кім розповів перші подробиці

Окупанти обстріляли Миколаїв з областю: Кім розповів перші подробиці
Голова Миколаïвськоï ОВА Віталій Кім опублікував відео вибуху одного з університетів в Миколаєві. Фото: t.me/mykolaivskaoblrada

Російські окупанти не припиняють ворожих обстрілів у Миколаївській області.

15 липня о 7:50 Миколаїв зазнав ракетного обстрілу. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється, повідомив у п'ятницю в ранковому зведенні голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

"Вчора внаслідок влучання боєприпасів та їхніх уламків виникло загоряння сухої трави в Корабельному районі міста. 14 липня орієнтовно о 15:00 зафіксували обстріли села Лимани Галицинівської громади. Там відбулося займання нежитлових господарських будівель та лісу", – йдеться у повідомленні.

Унаслідок ворожих обстрілів Шевченківської громади вчора, 14 липня, виникли загоряння поля з ячменем у селі Шевченкове та поля з пшеницею у селі Котляреве. Через потрапляння боєприпасів та їхніх уламків зайнялася і суха трава в місті Очаків.

У Баштанському районі вчора о 8:00 та 14:00 росіяни обстріляли Широківську громаду. Влучання були біля житлового будинку, по місцевому будинку культури та по відкритим територіям. Постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські терористи вгатили ракетами по Миколаївщині: десятки поранених

"14 липня місто Баштанка Баштанської громади зазнало обстрілів п'ятьма реактивними снарядами РСЗВ "Смерч". У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється. Після обстрілів окупантів у селищі Березнегувате та селі Лепетиха загорілася суха трава", – додав Кім.

Також внаслідок потрапляння боєприпасів зайнялося поле з пшеницею у селі Привільне Привільненської громади та горіла суха трава в селі Новоіванівка Баштанської громади.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто і область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

У п'ятницю вранці, 15 липня, Миколаїв сколихнули більш як 10 потужних вибухів. Жителі Миколаєва стверджують, що чули понад 15 розривів. Були це "прильоти" чи робота протиповітряної оборони, поки що невідомо. Як і те, чи є нові руйнування або постраждалі у місті.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстріляли Миколаїв з областю: Кім розповів перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі