четвер, 10 березня 2022 21:34

Окупанти нанесли авіадури по харківському інституту - він є ядерним об'єктом

Окупанти нанесли авіадури по харківському інституту - він є ядерним об'єктом
На Харківський фізико-технічний інститут скинули ракети. Фото - snriu.gov.ua

Російські загарбники нанесли авіадури по харківському інституту, що є ядерним об'єктом.

Про це повідомили в Telegram Україна24.

Близько 20. 30 за київським часом бомби скинули на Харківський фізико-технічний інститут, розташований у П'ятихатках. Це потужний український науковий центр.

ХФТІ перебуває під гарантіями МАГАТЕ як ядерний об'єкт, адже там знаходяться джерела радіаційного опромінення, що використовуються в наукових цілях.

Відео із вибухами та пожежею в Інституті виклали в Telegram-канал Труха.

"У Харкові було завдано авіаційного удару по Харківському фізико-технічному Інституту. Тому самому де вперше в Європі було виявлено нейтрон у 1930 році. Там же знаходяться джерела радіаційного опромінення, що використовується в наукових цілях", - написали в повідомленні.

Стало відомо, скільки мирного населення загинуло в Україні через повномасштабне вторгнення країни-агресора Росії. Про кількість загиблих і поранених повідомили управління Верховного комісара ООН з прав людини у четвер, 10 березня. За даними відомства, з часу нападу РФ на Україну 24 лютого 2022 загинули щонайменше 549 цивільних, ще 957 осіб отримали поранення. Смерть цивільного населення спричинили вибухи та обстріли.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти нанесли авіадури по харківському інституту - він є ядерним об'єктом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі