середа, 15 червня 2022 23:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти лізуть на Луганщину одразу з дев'яти напрямків - Залужний

Окупанти лізуть на Луганщину одразу з дев'яти напрямків - Залужний
Окупанти зосередили на півночі Луганщини свої основні ударні сили. Фото: dw

Російські окупанти зосередили на півночі Луганщини свої основні ударні сили і намагаються атакувати одночасно на девʼяти напрямках.

З метою витіснення наших військ ворог застосовує авіацію, реактивні системи залпового вогню, артилерію, повідомив у Telegram Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Наступ ведеться з півдня на північ на напрямках Попасна-Комишуваха і далі на Лисичанськ, Попасна-Миколаївка, Попасна-Берестове. З півночі на південь на напрямках Богородичне-Словʼянськ, Ізюм-Словʼянськ, нижче - Попасна-Світлодарськ", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путіну потрібен Сіверськодонецьк" - військовий експерт про ситуацію на Луганщині

Залужний додав, що намагаються атакувати росіяни і зі сходу на захід у напрямку Сіверськодонецьк-Лисичанськ, а також на напрямках Сіверськодонецьк-Метьолкіне, Тошківка-Комишуваха.

"Сіверськодонецьк - це ключова точка в системі оборонної операції Луганської області. Місто не може розглядатися ніяк інакше. Всі, хто сьогодні в строю, - герої. Дякую вам за службу!
Дякую всім, хто підтримує і вірить у Збройні Сили України!", - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

У Сіверськодонецьку зараз тривають найзапекліші бої. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста. Росіяни контролювали 70% Сіверськодонецька, однак упродовж двох днів їх відкинули.

Окупанти встановили новий дедлайн "захоплення" Сіверськодонецька - 22 червня. Керівництво РФ вже втретє змінює дату.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти лізуть на Луганщину одразу з дев'яти напрямків - Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі