понеділок, 01 серпня 2022 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть створити переправу через Дніпро – Генштаб

Окупанти хочуть створити переправу через Дніпро – Генштаб
Дірка в Антонівському мосту у тимчасово захопленому російськими окупантами Херсоні. Фото: zn.ua

Російські окупанти перегруповуються, намагаючись посилити свої війська на півдні України.

Ворог інженерними підрозділами намагається відновити зруйновані і пошкоджені мости та мостові переправи через річку Дніпро. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На Новопавлівському і Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів.

Системно обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах Мар'їнки, Павлівки, Новосілки, Новопіля, Малинівки, Гуляйполя, Гуляйпільського, Оріхова та Кам'янського.

Українські воїни звели нанівець всі спроби окупантів просунутися в напрямку Мар'їнки. Ворог вів повітряну розвідку. Перегрупувується, намагаючись посилити свої війська на півдні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Маріуполя виїхала колона російських окупантів

На Південнобузькому – ворог зосереджував основні зусилля на утриманні раніше зайнятих позицій і недопущенні просування наших підрозділів.

Росіяни обстрілювали із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали авіаційних ударів біля Білої Криниці та Андріївки. Вели повітряну розвідку безпілотником.

На Авдіївському – окупанти обстрілювали неподалік Новокалинового, Новобахмутівки, Пісків і Красногорівки. Завдали авіаційного удару біля Нью-Йорка. Вели штурмові дії у напрямках Авдіївки та Пісків, успіху не мали, бойові дії тривають.

Російські окупанти намагаються відновити Антонівський міст в тимчасово захопленому Херсоні. Загарбники накривають плитами пошкоджені ділянки.

26 липня ЗСУ вдарили по мосту. Антонівський міст – пункт перетину через Дніпро.
Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть створити переправу через Дніпро – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі