понеділок, 27 лютого 2023 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Окуповане селище під Сіверськодонецьком опинилося на межі катастрофи – ОВА

Окуповане селище під Сіверськодонецьком опинилося на межі катастрофи – ОВА
Більша частина Луганської області окупована армією РФ. Фото: lb.ua

У захопленому селищі Борівське Сєвєродонецького району Луганської області спостерігається надзвичайна ситуація природного характеру.

Населеному пункту загрожує екологічна катастрофа – підтоплення ґрунтовими водами, повідомила обласна військова адміністрація в Telegram 27 лютого.

"Річ у тому, що екосистема навколо населеного пункту за рік війни значно змінилася, зокрема, знищені гектари лісів. Тому зробити якісь попередні висновки вкрай важко. А щось зробити фізично окупаційна "влада" Сіверськодонецька не в змозі", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, набрані для нібито запуску "Азоту" працівники, не отримали жодних виплат. Замість зарплати їм видають гуманітарну допомогу.

"За словами колаборантів, гроші на розвиток відсутні. "Годують сніданками", що з березня можна буде укласти договори із центром зайнятості, після чого надійдуть кошти (на зарплати. – Gazeta.ua) з бюджету", – додали в ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахи окупації: що відбувається у знищеному Росією Сіверськодонецьку

У Тошківці Гірської громади росіяни почали збирати відмови жителів від відбудови будинків. У цьому населеному пункті люди вже 10 місяців живуть без водо-, газо- та електропостачання у розбитих ворогом будинкам.

"Втім, просте відмовлення у відбудові не додасть голосів на "виборах". Тому окупанти почали збирати думки місцевих, що саме їм необхідне найбільше. За підсумком, не вода і газ, а відновлення кілометрів постачальних мереж, яких коштує дуже дорого", – йдеться в повідомленні.

Замість відбудови населеного пункту також нібито просять про реставрацію одного із місцевих пам'ятників.

"Швидко, дешево, популярно. Звичайних благ цивілізованого світу можна ще почекати", – підсумували в ОВА.

25 червня 2022 року окупанти захопили Сіверськодонецьк, попередньо перетворивши його фактично на руїни. Місто потерпало від нескінчених авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

За даними місцевої влади, 90% будівель у Сіверськодонецьку зруйновані вщент ворогом під час боїв. Постраждали також комунікації. Місцеві, втративши будинки, змушені готувати на вулицях виловлену з Сіверського Дінця рибою.

Зараз ви читаєте новину «Окуповане селище під Сіверськодонецьком опинилося на межі катастрофи – ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі