неділя, 17 грудня 2023 23:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили тактику наступу на Авдіївку

Окупанти змінили тактику наступу на Авдіївку
Росіяни вперто штурмують Авдіївку. Фото: Укрінформ

Російські окупанти змінили свою тактику ведення боїв за Авдіївку в Донецькій області.

Тепер вони штурмують позиції Збройних сил України вночі, заявив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування Олександр Штупун в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

"Раніше ворог здійснював 50 атак на добу. Протягом останніх днів окупанти здійснювали близько 17 атак.", - сказав Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог продовжує атакувати - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

На Авдіївському напрямку у росіян немає нестачі техніки, росіяни добре організували логістику і підтягнули резерви, заявив речник 47-ї бригади Дмитро Лазуткін, передає "Громадське радіо".

Наразі погода заважає роботі дронів.

"Погода сьогодні така, що важко використовувати безпілотники, адже температура коливається близько нуля. Коли безпілотні апарати підіймаються у небо, то швидко відбувається намерзання, тому ускладнена робота і, відповідно, спостереження за ворогом, але воно у будь-якому випадку ведеться.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Зокрема, відбито 15 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 10 - південніше Тоненького, Невельського та Первомайського Донецької області, повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні за 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили тактику наступу на Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі