понеділок, 04 грудня 2023 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти здаються в полон: у ЗСУ розповіли про бої на Таврійському напрямку

Окупанти здаються в полон: у ЗСУ розповіли про бої на Таврійському напрямку
На Таврійському напрямку тривають запеклі бої. Фото: t.me/landforcesofukraine

За три тижні на Таврійському напрямку в полон здалися близько 80 російських окупантів.

Ще на кількох загарбників поповнився обмінний фонд минулої доби. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

"Слід зазначити, що за три тижні на Таврійському напрямку такий вибір зробили близько 80 військовослужбовців ворога", - сказав він.

Тарнавський також повідомив, що нині тривають активні піхотні атаки окупантів. На Таврійському напрямку відбулось за добу 37 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стали нахабнішими під Бахмутом: заявляють про "елітне" підкріплення

"Ворог втратив 429 осіб живої сили та 21 одиницю військової техніки", - розповів Тарнавський.

Активність ворожої авіації на цьому напрямку нині невисока - за добу зафіксовано сім авіаударів.

"А кількість артобстрілів загарбники значно збільшили, до 955", - додав Тарнавський.

За його словами, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Успішно відбито 21 атаку противника східніше Новокалинового та Новобахмутівки, а також в районах Степового, Авдіївки, Сєверного та Первомайського. У районі Мар'їнки та Новомихайлівки Сили оборони відбили вісім ворожих атак.

Противник також намагався йти вперед біля Старомайорського, але зазнав значних втрат. На Запоріжжі відбито три атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення південніше Роботиного. Також три атаки противника відбито в районі Новопокровки.

За словами Тарнавського, на Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу знищено дві одиниці спецтехніки ворога, зокрема комплекс дальнього візуального спостереження "Муром-М". Знищено також два склади боєприпасів.

Російські загарбники найактивніше атакують в районах Авдіївки та Бахмута. Загалом минулої доби українські захисники відбили там 37 атак. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 68 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти здаються в полон: у ЗСУ розповіли про бої на Таврійському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі