субота, 17 грудня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках

Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках
ЗСУ тримають оборону на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі й будинках цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони й звичаї ведення війни.

Без суттєвих змін залишається обстановка лише на Волинському та Поліському напрямках, де ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Про це у суботу, 17 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник безуспішно продовжує спроби прорвати оборону наших військ.

"Обстріляв райони понад 20 населених пунктів", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк розповіла, на що роблять ставку окупанти на Півдні: відео

На Новопавлівському напрямку ворог намагався уразити позицій наших військ поблизу Пречистівки, Вугледара та Шахтарського Донецької області.

Водночас на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли позицій наших військ у районах 11 населених пунктів Сумської та Харківської області.

На Куп'янському напрямку обстрілів із танків та всього спектру артилерії зазнали райони Кислівки, Котлярівки і Табаївки Харківської області та Стельмахівки і Невського на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли позицій наших військ із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Діброва Луганської області.

В плани українських військ входить звільнення всіх окупованих територій, включно з Кримом.

Можливо, це станеться вже наступного року. Про це в інтерв'ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

При цьому генерал акцентував, що майбутні цілі України та напрямки для наступів українських військових поки що тримаються в секреті.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі