субота, 07 січня 2023 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти відмовляють у госпіталізації важким хворим ‒ Гайдай

Окупанти відмовляють у госпіталізації важким хворим ‒ Гайдай
На тимчасово окупованій території Луганщини лікарні переповнені пораненими окупантами. Фото: novynarnia.com

У лікарнях тимчасово окупованої Луганщини дедалі частіше відмовляють хворим місцевим жителям. У тому числі тим, хто у важкому стані.

А "швидка допомога" виїжджає тільки на виклики військових РФ. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Натомість нібито на "лікування" до Москви відправлено 300 дітей з Луганщини та Донеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти за перші 3 год. "перемир'я" 14 разів обстріляли Луганщину

"Важко уявити, скільки дітей з нашого регіону під приводом госпіталізації депортовано в інші населені пункти РФ. Виїзні бригади російських медиків восени проводили медогляди юнаків та дівчат майже в кожному місті окупованої Луганщини. Подекуди навіть вчителі в школах збирали з дітей гроші за можливість бути обстеженим. 300 із них відправлено до московських стаціонарів. Нібито, при виявленні "серйозних травм" першу допомогу їм надали ті самі медпрацівники, які діяли на виїзді", ‒ зазначив Гайдай.

За його словами, до приходу окупантів діти та батьки навіть не здогадувалися про свій "тяжкий стан".

А от тим, хто справді потребує медичної допомоги, відмовляють у госпіталізації.

"Районні та міські лікарні окупованої Луганщини приймають цивільних пацієнтів переважно амбулаторно. Госпіталізувати можливості практично немає через велику кількість поранених військових з РФ. Якщо є кошти – важкохворих пропонують вивезти. А в Біловодську відмовляється виїжджати навіть "швидка допомога". Під час виклику диспетчер запитує: військовий ви чи ні і визначає – чи потрібна вам невідкладна допомога. Немає погонів – немає й виклику", ‒ наголосив Гайдай.

На Луганщині успіх на боці Збройних сил України як на Сватівському, так і на Кремінському напрямках. Про деокупацію регіону 6 січня розказав очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

Росія фактично прирівняла мешканців тимчасово захоплених українських територій до жителів Крайньої Півночі РФ. Це передбачено ухваленою Росією постановою щодо особливостей застосування трудового законодавства РФ, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відмовляють у госпіталізації важким хворим ‒ Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі