понеділок, 07 лютого 2022 18:44

"Одразу його виділив": поранений на Південмаші розповів про перше знайомство зі стрільцем

"Одразу його виділив": поранений на Південмаші розповів про перше знайомство зі стрільцем
У Дніпрі солдат Артем Рябчук вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: t.me/UA_National_Police

Поранений на Південмаші в Дніпрі Ігор Семенченко кілька разів спілкувався зі стрільцем Артемом Рябчуком. Був про нього позитивної думки.

Познайомилися, коли строковики попали в роту і проходили стажування, розповів Семенченко, передає ТСН.

"Вони в окремому "кубрику" були. Я зайшов до них, заговорив. Одразу його виділив. "От з цього буде толк", - подумав. Він здоровий, міцний. Ми з ним добре порозмовляли. До нього претензй ніколи не було. Скромний, небалакучий. Хочу щоб його покарали", - каже Семенченко.

Те, що про частину говорять, це - неправда, додав.

"Я за півтора року з таким ("дідівщина", - Gazeta.ua) не стикався. Не хочеться, щоб за його дії страждав ще хтось", - говорить поранений нацгвардієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримався як професіонал: поранений розповів про Рябчука та про "дідівщину"

Не розуміє мотиву стрільця й інша важко поранена Жанна Шарова.

"Я не можу знати, чому він це зробив. Він поцілив у мене, бо я могла доповісти в частину. Я не встигла цього зробити, він у мене вистрілив, і я не змогла підвестися", - розповіла Жанна.

Рябчука вона не знала взагалі, як і всіх поранених.

"Я його взагалі не знала. Я рідко заступала в караул. І я заступала лише в контрактний підрозділ. Я навіть не знаю всіх поранених. Я ніколи не спостерігала, щоб у нас був булінг, всі були дружні. Як у срочників - я не знаю. Служба йшла тихо без подій. З того караулу знала лише трьох людей", - говорить Жанна.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох товаришів по службі та цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші - у лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши з собою зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. 3 лютого Рябчук відмовився від усіх свідчень, мовляв давав їх під психологічним тиском. Також відмовився від послуг наданого державою адвоката.

Зараз ви читаєте новину «"Одразу його виділив": поранений на Південмаші розповів про перше знайомство зі стрільцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі