четвер, 08 січня 2015 08:14

Одинадцята "гуманітарка" Путіна відправилась на Донбас

Одинадцята "гуманітарка" Путіна відправилась на Донбас
expres.ua

Одинадцята за рахунком колона з вантажівок вирушила з Росії на територію України, контрольовану сепаратистами Донецької та Луганської областей.

У МНС Росії стверджують, що конвой з 120 вантажних автомобілів везе виключно гуманітарну допомогу - близько 1,5 тисяч тонн вантажів, серед яких дитяче харчування, предмети першої необхідності і медикаменти, передає Російська служба Бі-бі-сі.

"У Ростовській області на території Донського рятувального центру МНС завершено формування колони, в її складі понад 120 автомобілів, завантажених гуманітарною допомогою загальною вагою понад 1,4 тисячі тонн Одна (автоколона) проїде на прикордонний пункт пропуску Донецьк і звідти в Луганськ, друга. - на пункт пропуску Матвєєв Курган, звідки вирушить до Донецька ", - повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

За попередні 10 місій, стверджують у відомстві, МНС переправило в конфліктний український регіон понад 13 тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Влада України наполягають на неправомірності несанкціонованого перетину українського державного кордону з боку Росії. Київ також звинувачує Москву в поставках сепаратистам зброї під виглядом гуманітарних вантажів. Російська сторона ці звинувачення заперечує.

Також нагадаємо, напередодні Україна отримала від Росії ноту про намір відправити в Донбас черговий так званий "гуманітарний конвой".

Зараз ви читаєте новину «Одинадцята "гуманітарка" Путіна відправилась на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі