неділя, 03 грудня 2023 17:41

Один із пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкриють 4 грудня

Один із пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкриють 4 грудня
Пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" на українсько-польському кордоні відкриють для проїзду порожніх вантажівок. Фото: УНІАН

Пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" на українсько-польському кордоні відкриють для проїзду порожніх вантажівок з понеділка, 4 грудня.

Завдяки нововведенню розраховують збільшити пропускну спроможність українсько-польського кордону. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські перевізники заблокували переходи на кордоні з Україною, але вимог не надали - Деркач

"З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн)", - йдеться у повідомленні.

Як наголошують в ДПСУ, таке нововведення є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

У понеділок, 7 листопада, польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні між Польщею й Україною: "Корчова–Краківець", "Гребенне–Рава Руська", "Дорогуськ–Ягодин".

Протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

Серед вимог перевізників до уряду Польщі - повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземних перевізників правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії у Польщі, якщо їхня фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи "Шлях".

Зараз ви читаєте новину «Один із пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкриють 4 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі