понеділок, 17 серпня 2015 13:20

Обстріл передмість Маріуполя та тилових позицій ЗСУ біля Донецька. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 17 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 16 серпня
Ситуація на Донбасі. 15 серпня

У неділю вперше за довгий час терористи обстріляли околиці Маріуполя. Напружена ситуація залишається також на Донецькому напрямку.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Учорашня доба позначилася продовженням ескалації конфлікту на сході України. Противник продовжує активно використовувати важке озброєння на Донецькому та Маріупольському напрямках, у тому числі ствольну і реактивну артилерію. Учора пізно ввечері окупанти провели артобстріл передмістя Маріуполя - н.п. Сартана, внаслідок чого загинули двоє та поранені шість місцевих мешканців, у тому числі 10-річна дівчина. Там же вщент зруйновані 4 будинки. На цьому фоні ватажки бандформувань продовжують підготовку до активних наступальних дій. Сили АТО перебувають у високій бойовій готовності і своєчасно відбивають будь-які спроби ворога змінити лінію фронту.

Луганський напрямок. Там тривають обстріли і дрібні провокації ворога неподалік Станиці Луганської. Бойовики активізуються у темну пору доби, ведучи вогонь у бік райцентру з протилежного боку Сіверського Донця. Учора знову був зафіксований ворожий мінометний обстріл, що вівся з Малої Вергунки, Жовтневий р-н Луганська. Така сама обстановка у м. Щастя, проте на цій ділянці бойовики вдаються до провокацій і вдень. Танки, ствольну і реактивну артилерію НЗФ там не застосовували. На захід від Щастя зафіксовано ворожу активність біля с. Трьохізбенка та Нижнє. Противник дотримується тактики ведення мінометних обстрілів з південного напрямку вздовж доріг місцевого значення. Сильна перестрілка між бойовиками та силами АТО відбулася між 18 та 19 годинами на південь від Трьохізбенки, там ворог застосовував міномети і гранатомети.

На лінії зіткнення Новотошківське - Золоте - Попасна - Троїцьке вчора було тихо.

Донецький напрямок. У районі Світлодарської дуги обстановка залишається достатньо спокійною. Протягом дня було зафіксовано лише 3 епізоди порушення режиму тиші з боку бойовиків.

У районі Горлівки перестрілки між ворогом і українськими військовими тривають по всій лінії розмежування навколо окупованого міста - від Світлодарського водосховища до Новгородського. Найбільш складна обстановка на північ від міста в Майорському та Зайцевому, де ворог обстрілює наші позиції з великокаліберної артилерії, мінометів і танків. НЗФ тримають важке озброєння у житлових кварталах і на териконах по всій Горлівці. 

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої епіцентром бойових дій вчора були с. Верхньоторецьке та Троїцьке, де наших військових протягом дня 10 разів обстріляли з важкого озброєння, у тому числі з реактивних систем залпового вогню "Град". Техніка окупантів дислокується у р-ні с. Михайлівка та Пантелеймонівка, що менш ніж за 8 км до лінії зіткнення. Також під ворожим обстрілом опинилися наші тилові позиції та населені пункти, артилерійський вогонь по них вівся з Ясинуватої.

Біля Донецька обстановка суттєвих змін не зазнала. У темну пору доби противник використовує важке озброєння практично без перестанку. На лінію фронту Авдіївка - Опитне - Піски - Красногорівка - Мар'їнка припадає понад 50% усіх порушень перемир'я з боку окупантів.

Відновилися бойові дії на виїзді з Донецька у бік Маріуполя. Розгорнувши важку техніку в районі Оленівки, ворог тричі обстріляв наші позиції у Тарамчуку та Березовому, 1 раз із артилерії і двічі - із РСЗВ "Град".

На Маріупольському напрямку основне протистояння відбувається по лінії Богданівка - Старогнатівка - Гранітне.Бойовики застосовують там 120-мм міномети, гаубиці, обстрілюючи сили АТО з 10-км відстані", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл передмість Маріуполя та тилових позицій ЗСУ біля Донецька. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі