субота, 24 вересня 2022 10:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Обстріл Миколаєва: окупанти влучили в акваторію річки Південний Буг

Обстріл Миколаєва: окупанти влучили в акваторію річки Південний Буг
Миколаїв та область продовжують тероризувати окупанти обстрілами. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

У суботу, 24 вересня, після опівночі Миколаїв зазнав чергових обстрілів з боку російських окупантів.

Відомо про влучання в акваторію річки Південний Буг, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в Тelegram.

"Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація щодо нічних обстрілів уточнюється", – написав він.

О 00:02 ворог двічі завдавав ракетних ударів по селу Калинівка Воскресенської громади Миколаївського району. Виникла пожежа газової труби. Пошкоджено три житлові будинки, без постраждалих.

Неспокійно цієї ночі було і в Баштанському районі. Окупанти обстріляли території та прилеглі населені пункти Баштанської громади.

"Орієнтовно о 00:15 обстрілів зазнали околиці села Явкіно. О 2:30 у населеному пункті внаслідок обстрілів зафіксовано руйнування будівель, загоряння автомобіля. Також о 00:14 був обстріл околиці села Отрадне. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджених житлових будинків уточнюється", – додав Кім.

О 2:00 були обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає. О 4:00 обстрілів зазнало село Широке за межами населеного пункту. Без постраждалих та руйнувань.

"Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється", – додав Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім місяців війни: наші досягнення, втрати і фото

Окупанти гатили по області й 23 вересня. Під прицілом були громади у Миколаївському районі. У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч минули "відносно спокійно".

З 12:00 по 13:00 та після 15:00 ворог завдавав ударів по Шевченківській громаді. У селі Шевченкове приліт по об'єкту цивільної інфраструктури та території населеного пункту. Постраждалих немає.

У селі Котляреве попадання по відкритих територіях населеного пункту й по його околицях. Постраждалих немає.

О 18:02 зафіксовано обстріл ворожими касетними снарядами села Парутине Куцурубської громади. Попадання були за населеним пунктом та по центральній частині. Частково зруйновано два приватні будинки, техніка. Постраждалих немає.

Ворог з літака тактичної авіації Су-20 випустив ракету Х-31 по Куцурубській громаді. Без жертв та постраждалих.

У ніч на 23 вересня Силами протиповітряної оборони у Миколаївському та Баштанському районах збили п'ять дронів-камікадзе, скерованих ворогом по позиціях наших військ.

Тієї ночі росіяни вдарили по Миколаєву. Близько 00:35 у місті пролунали вибухи. За попередніми даними, уражено офісну будівлю об'єкта промислової інфраструктури. У місті також пошкоджено приватні будинки, водогін та електромережі. Детальна інформація уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл Миколаєва: окупанти влучили в акваторію річки Південний Буг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі